CASE.

UZIN UTZ BELGIË.

The Challenge.

Uzin Utz België is totaalaanbieder van oplossingen voor de installatie van elk type vloer. Voor de versterking van het team zochten zij een marketing medewerker (part-time) en een medewerker voor de boekhouding & Customer Service (4/5de).

Beide moeilijk in te vullen vacatures. Enerzijds zijn marketeers erg gezocht op de markt, laat staan part-time. Anderzijds is de combinatie van financiële achtergrond en interesse in customer service een speld in een hooiberg. Uzin Utz is een bruisende onderneming, waar een goede vibe heerst. De naam ‘Uzin Utz’ is sterk in zijn segment, maar kent geen grote bekendheid binnen de kandidatenmarkt gezien hun niche B2B gericht is.

Zo besloot Uzin Utz om af te stappen van hun traditionele aanpak via een rekruteringskantoor en met een videocampagne uit te pakken. Tomorrow ging deze uitdaging met veel enthousiasme aan.

 

 

Our Solution.

Uzin Utz is een toonaangevende speler in de bouwsector waar een vooruitstrevende en jonge cultuur heerst. Het was dus cruciaal deze sfeer over te brengen naar potentiële kandidaten voor de vacatures. We stelden 2 authentieke videovacatures voor om hun doelstelling te bereiken.

We organiseerden eerst een workshop om dieper in te gaan op wie Uzin Utz is, hun DNA en hun services. Op basis van deze output bepaalden we een strategie en schreven we de passende videoscripts. Twee weken later werden de video’s opgeleverd voor de start van de rekruteringscampagne.

Het Uzin Utz team verzorgde zelf de rekruteringscampagne op basis van ons advies. De twee videovacatures werden op Linkedin, Facebook en Instagram verspreid.

Video formats.

Vacature: Marketeer.

Vacature: Financieel & Customer Service Medewerker.

The Result. 

Gedurende vier weken zijn de videovacatures geadverteerd op Facebook en LinkedIn naar de gewenste doelgroep.

De eerste vacature voor Marketeer werd na deze vier weken direct ingevuld, de tweede vacature werd iets daarna ook succesvol ingevuld. Twee topkandidaten werden aangeworven, met een lagere kost en een korte tijdspanne. Een gedroomde afloop voor Uzin Utz!

We are strategists and creators that understand recruitment business.