CASE.

PKF-VMB (now Moore)

The Challenge.

PKF-VMB gaat op zoek naar heel wat auditors. Een felbevochten profiel, waar heel wat kantoren naar op zoek zijn. De usp’s weergeven waarom auditors voor PKF-VMB kiezen is de opdracht.

Ook voor de overige business lines, accounting en tax worden jaarlijks profielen aangetrokken. Deze campagnes worden versterkt met video.

Daarenboven lanceerde PKF-VMB tijdens de pandemie een online jobdag om young graduates te bereiken.

PKF-VMB is een adviesverlener dat in verschillende regio’s actief is en dat heel wat ervaring wenst aan te trekken binnen hun divisies van audit, fiscaliteit en accounting. Zo werd er eerst een campagne opgezet om auditors met ervaring aan te trekken. Een online campagne wordt opgezet om top of mind te blijven bij financieel talent.

Our Solution.

Om auditors kennis te laten maken met de openstaande vacatures bij PKF-VMB werd een specifieke awareness campagne opgezet op social media. Daarnaast werden alle servicelines toegelicht via authentieke getuigenissen. Het rekruteringsproces werd verder toegelicht met een explainer video vanuit het HR-departement. Zo werden kandidaten niet alleen aangetrokken maar ook duidelijk en transparant geïnformeerd. De volledige candidate journey werd versterkt met gerichte video’s.

Zowel in awareness, interesse als sollicitatie-fase werden video's ingezet om de ganse candidate journey te optimaliseren.

Videovacature - Auditors.

Testimonials.

The Result. 

Er werd resoluut gekozen voor een ‘always-on’-campagne op social media. Gedurende 6 maand werd elke week een gerichte video gelanceerd per service line. Hierdoor werd PKF-VMB “top-of-mind” bij potentiële sollicitanten. Actief zoekenden werden geïnformeerd, passief zoekenden werden op de hoogte gebracht van opportuniteiten. Als resultaat werden verschillende sollicitanten opgenomen in het sollicitatieproces.

De specifieke videovacature voor auditors trok talent met ervaring aan. De awareness-campagne zorgde voor extra instroom op de verschillende service-lines van PKF-VMB.