Google for Jobs.

Ben jij er klaar voor?

Wat is Google For Jobs?

Kort samengevat is Google For Jobs het jobboard van Google. De nieuwe zoekmachine tool van Google voor vacatures. Deze tool biedt zelf geen vacatures aan maar verzamelt de informatie van vacaturesites, jobboards en databases. Het is een tussenschakel tussen kandidaten en vacatures.

Wat, hoe, waar?

Google For Jobs wordt als ‘widget’ weergegeven boven de google zoekresultaten. De exacte positie? Onder Google advertenties en boven organische zoekresultaten.

Google for Jobs werd eerst uitgerold in Amerika, later in Europa. Op vandaag reeds actief in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje én Nederland. Sinds 23 September is ook België aan de beurt!

Hoe werkt Google For Jobs?

De Google for Jobs widget neemt een groot deel van de resultaatpagina op Google over. Dit betekent nieuwe SEO-kansen voor ondernemingen met openstaande vacatures. Wie zijn vacatures weet de optimaliseren volgens de regels van Google for Jobs zal scoren!

Aan de hand van data die Google tot zijn beschikking heeft weet de zoekmachines welke vacatures bij welke kandidaten aansluit. Dit op basis van persoonlijke voorkeuren, woonplaats én werkervaring. De bedoeling is dat de gebruiken zo gericht mogelijke vacatures voorgeschoteld krijgt.

Hoe kom je op Google For Jobs?

Om op Google for Jobs terecht te komen zal je aan Google duidelijk moeten maken dat je vacatures aanbiedt. Dit doe je door middel van een stukje code, zogeheten structured data.

Wat is structured data precies?

Aan de hand van specifieke data vertel je aan Google dat je een vacature hebt. Deze structured data is een stukje webcode die je toevoegt aan je website. Deze code geeft je de kans in de resultatenpagina van Google terecht te komen of in de widget als rich snippet. In deze structured data kan je Google laten weten wat de details van de vacature zijn zoals salaris, locatie en functietitel.

Hoe staat jouw vacature bovenaan?

Om bovenaan te komen zijn enkele belangrijke zaken van belang:

  • Zorg dat je structured data correct aanwezig is
  • Salarisgegevens krijgen een extra sterke boost
  • Optimaliseer je vacaturetitel
  • Schrijf keyword/SEO-gedreven
  • Verzorg je sitemap om Google op de hoogte te houden
  • Vervolledig je vacature met je logo

Trek het juiste talent aan voor uw vacature!

Google for Jobs heeft het levenslicht gezien om werkzoekenden zo gemakkelijk mogelijk in contact te brengen met passende vacatures. Google for Jobs werkt zo gericht mogelijk. Het biedt je een uitgelezen kans om met het juiste talent in contact te komen. Google bepaalt zelf wélke vacatures als eerste naar voor komen. Kwaliteit van de vacatures is hierin belangrijk. Als je hier geen rekening mee zal houden, verlies je gegarandeerd kandidaten aan je concullega’s. Wij helpen je graag op weg!

 

Contacteer ons

73% van de werkzoekenden start de zoektocht naar een nieuwe job op Google.

Powered by Tomorrow.be - Recruitment Marketing experts.